STRAKX is NU werken aan een nieuwe toekomst!

We zijn druk bezig met de realisatie van de financiering voor de opening van het eerste STRAKX Traumacentrum in Amsterdam. Dat is nodig is omdat de zorgverzekeraars pas na een jaar behandeling betalen [afsluiting DBC]. Er is circa 750.000 euro nodig. Op het moment zijn we in gesprek met investeerders. Verloopt dat positief dan kunnen we begin 2019 starten. We komen graag in contact met donateurs, fondsen en investeerders!Liefdevol vakmanschap
We gaan een nieuwe innovatieve organisatie in de GGZ neerzetten en bestaande kaders doorbreken. We willen de best mogelijke traumabehandeling bieden, niet één gestandaardiseerde benadering maar meerdere unieke oplossingen. Wij gaan positieve veranderingen realiseren, niet alleen voor diegenen die STRAKX Traumacentra bezoeken, maar ook voor de maatschappij als geheel. We werken vanuit liefdevol vakmanschap, plezier in de samenwerking en inspiratie vanuit een gezamenlijk doel. We stimuleren zelforganisatie op alle lagen. Voor de organisatie en voor onze behandelaren. En voor mensen die ons bezoeken voor traumabehandeling. Om te werken aan herstel en verbondenheid met zichzelf en met anderen.

Kleinschalige locaties en liefdevol vakmanschap
STRAKX Traumacentra is een WTZi erkende GGZ-Instelling. We gaan kleinschalige locaties neerzetten, we maken huizen voor mensen die als kind vaak geen veilig huis hebben gehad. Wij willen bereiken dat STRAKX Traumacentra een begrip wordt onder de term “STRAKX”. Dat in de kinderjaren chronisch getraumatiseerde volwassenen met “opgeheven hoofd” naar STRAKX gaan. Dat men zegt: STRAKX is NU: ik ga nu werken aan mijn nieuwe toekomst. We willen ook bereiken dat professionals er trots op zijn te mogen werken bij STRAKX, omdat ze de mogelijkheid krijgen hun traumaexpertise optimaal in te zetten. Dat ze zeggen: ik ben verbonden aan STRAKX! Ik kan mijn vak uitoefenen, vernieuwend en innovatief zijn en tegelijkertijd bijdragen aan het oplossen van een maatschappelijk probleem dat velen treft.

Een positieve omgeving kan de schadelijke gevolgen van jeugdtrauma’s ongedaan maken
STRAKX Traumacentra wil ervoor zorgen dat volwassenen met jeugdtrauma’s de best mogelijke gespecialiseerde traumabehandeling krijgen. Met traumaexperts, wetenschappers en getroffenen hebben wij de Multidisciplinaire Integrale Traumabehandeling (MIT) ontwikkeld. Vroegkinderlijke chronische traumatisering (VCT) heeft ernstige gevolgen op alle levensgebieden. Daarom richten wij ons op de hele mens: de behandeling van de trauma’s, het versterken van een gezonde levensstijl en gezonde relaties, de ontwikkeling van persoonlijke talenten en het vergroten van ieders unieke maatschappelijke bijdrage. Onze kleinschalige traumahuizen kenmerken zich door een helend klimaat: menselijke ontmoetingen in een veilige en vertrouwde omgeving.

De best mogelijke traumabehandeling
We willen de best mogelijke traumabehandeling bieden, niet één gestandaardiseerde benadering maar meerdere unieke oplossingen. We hebben persoonlijk aandacht voor alle dimensies van het bestaan (psychische, lichamelijke, maatschappelijke, mentale en spirituele), maken oprecht vriendelijk contact en luisteren met aandacht naar wat nodig is. We werken met plezier en delen een gezamenlijk doel . Vertrouwen en autonomie is wat ons stuurt dat betekent voor zowel diegenen die STRAKX bezoeken als voor onze teams eigen keuzes maken, autonomie en samenwerking, transparantie en gelijkwaardigheid.
Lees meer over de gespecialiseerde traumabehandeling bij STRAKX Traumacentra in: “STRAKX is Nu werken aan een nieuwe toekomst“. Hou de website in de gaten: binnenkort meer! Wilt u informatie? Neem dan contact hier contact op.De Stichting STRAKX is op 3 maart 2016 opgericht streeft ernaar om in 2018 de eerste Traumacentra te openen.

Multidisciplinaire Integrale Traumabehandeling (MIT), behandelkwaliteit en onderzoek

STRAKX is NU werken aan een nieuwe toekomst.

lees meer.
FacebookTwitterLinkedInEmail
FacebookTwitterLinkedInEmail